week 7 dinsdag (9,0 km; 6,0 C; N3; buien)

Zoals Jan al had aangegeven breken er weer betere tijden aan voor blotevoetenlopers, vandaag in elk geval wel. Ik vertrok vanuit de fietsenstalling met mijn Sockwaschoenen aan, maar al over de fietsbrug bedacht ik dat dat beslist onnodig was en trok ze dus uit. Toch was het de eerste paar kilometer wel fris aan de voeten, zoals gebruikelijk vooral rechts, maar toen ik eenmaal ‘door’ was liep het prima. Het was lekker om weer eens de hele training blootsvoets te kunnen afleggen. Een beetje jammer dat het halverwege begon te regenen. Dat was de tweede keer vandaag al, want vanochtend begon het halverwege mijn fietstocht naar mijn werk ook al te regenen.

Grappig was nog een confrontatie met een drietal pubermeiden die onder luid geroep kennis namen van mijn specialiteit. De toon was een mengeling van afgrijzen en respect. Toch waren ze ook wel geïnteresseerd in het hoe en waarom. Een van hen zei nog dat ze het nog nooit eerder had gezien, en ze was het met me eens dat het daardoor dan wel een bijzondere dag was.

1 reactie

  1. Jan

    Leuk he, voor ons is dat blote voeten lopen een redelijk eenvoudig kunstje, veel makkelijker dan 40 minuten over een 10km lopen. Er zijn hele ritsen lopers die zo snel kunnen lopen, en toch maar een paar handen vol lopers die 10 km op blote voeten lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑