week 7 vrijdag (14,0 km; 8,0 C; W3; vrij zonnig)

Een week geleden liep ik nog bij -4°C, en nu bij +8°C, en dat is een wereld van verschil. Met dit weer ga ik graag de deur uit. Het enige dat me wat liet aarzelen was het vooruitzicht van de heuveltraining. Dat leek me nogal vermoeiend voor iemand met vooral dieselaspiraties.

Heuvels hebben we op het eiland van Dordt uiteraard niet, dus dat werd de Papendrechtse brug. Volgens mij een van de weinige plekken hier in de buurt waar je 400m achter elkaar kunt stijgen. Eerst moest ik daar nog zien te komen, en natuurlijk gaat een hardloper daar hardlopend naar toe. Dat bleek 3,9 km, iets verder dan ik dacht, maar geen probleem uiteraard. Zo was ik alvast goed warmgelopen.

Toen werd het tijd voor 8 keer 400m in stevig tempo omhoog, en hetzelfde stuk weer omlaag dribbelen. Het viel niet mee. Na de tweede keer dacht ik, ze kunnen me wat met die acht keer, vier keer lijkt me ook wel genoeg. Maar tijdens die vierde keer ging het toch knagen natuurlijk, en besloot ik dat dan wellicht zes keer maar genoeg moest zijn, en zo deed ik ze uiteindelijk alle acht. De eerste honderd meter van de vierhonderd was superglad asfalt, de rest was ruwer. Dat begon ik uiteindelijk wel wat te voelen, maar het was toch prima te doen, en het dwong me om mijn looptechniek goed in de gaten te houden.

Inclusief in- en uitlopen 14 km, en ik moet toegeven dat het alles bij elkaar een voldoening gevende training was. Het was bij deze temperatuur uiteraard helemaal geen vraag of ik wel of niet zonder schoenen kon. Graag zo houden tot de lente begint!

5 reacties

 1. Tiny

  Super gedaan. Een van de bijkomende doelen van het heuvelop lopen is de focus op techniek en minder op kracht. Daarvoor moet de heuvel niet te steil zijn anders lukt het niet om op techniek te lopen. Bruggen en viaducten vaak uitermate geschikt.

 2. Yvonne

  Het wordt inderdaad steeds beter weer om BV te lopen!! Ik heb thuis inmiddels geen sokken meer aan… Super dat je die brug 8x hebt gelopen… ik zou naar worden van de eentonigheid !! Toch weer een plusje in je boekje…. 🙂

 3. kitty

  Super gedaan… het zal wel niet onze favoriete training worden, maar voelt wel lekker als je hem gedaan hebt (overigens nog knapper dat je naar de brug bent gelopen… ik wil nog wel eens met de auto naar ‘mijn’ brug gaan *sham*)!

 4. jan

  Goed dat je zo positief staat tov dit viaductlopen. Geef mij maar een mooi stuk duingebied

  • Peter

   Nou, laat er geen misverstand over bestaan, ik deel jouw voorkeur helemaal. 🙂
   Maar voor de duinen moet ik eerst een uur in de auto zitten, en voor het viaduct kan ik zo de deur uit gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑