week 7 zondag (17,5 km; 2,0 C; wisselend bewolkt, enkele sneeuwbui)

Vlak voor ik vertrok, even na acht uur, zag het weer er nog aardig uit, maar op het moment van vertrek begon het een beetje te sneeuw/regenen. Kortom, winterse neerslag zoals ook door @EdAldus al was aangekondigd. Een korte aarzeling, maar toch maar de pet op, en gaan. Die bui was snel over, maar in de loop van de komende (bijna) twee uur vielen er nog een paar.
Ik bedenk van tevoren bijna nooit waar ik heen zal gaan, hooguit ongeveer, maar de eerste keuze komt al heel snel: links of rechts na het tuinpad. Heel vaak linksaf, maar vandaag eens rechts. Uiteindelijk kwam ik uit op de weg die richting Moerdijkbruggen gaat. Voor de huidige trainingsomvang nog een beetje te ambitieus, maar als er later in het jaar 30+ km gelopen gaat worden wel een leuke optie om richting Brabant te lopen en dan bijvoorbeeld met de trein weer terug. Of omgekeerd natuurlijk.
Zoals gezegd, nu niet, dus linksaf naar de Zeedijk die aan de zuidzijde de bebouwing van Dordrecht begrensd. In die buurt maakte ik deze foto.

Het is duidelijk dat er met mijn telefoon geen wereldfoto’s gemaakt kunnen worden, misschien voortaan toch mijn S90 maar meenemen. Maar het geeft wel een beeld van de dreigende lucht in ZW-richting. Ik werd gelukkig slechts geschampt door de buien die uit die wolken kwamen, maar sneeuw en hagel waren toch mijn deel.

 

Hiervandaan nog een minuut of veertig lopen. Alleen de laatste tien minuten vielen wat zwaar, maar verder was het een onderneming die tot tevredenheid stemde.
Oh, en voor de volledigheid, op blote voeten lopen was er voor mij vanmorgen niet bij. Met een temperatuur die net boven het vriespunt zat, natte wegen plus nog meer koude nattigheid die uit de lucht viel had ik er geen zin in. Later in de week gaat de temperatuur weer omhoog, mijn tijd komt wel weer.

4 reacties

 1. jan

  Ik vind de foto mooi, moest denken aan het liedje van Boudewijn de Groot: Hoe sterk is de eenzame fietser?

 2. martin

  De elementen, we blijven het tegenkomen, maar daarom zijn we ook buiten sporters Peter! Wanneer de temperatuur weer iets omhoog gaat, gaan we dat weer meer waarderen.

 3. Tiny

  Mooi ruim 17 km in de pocket!!

 4. Rob Viveen

  Mooie afstand weer. Gebied waar je gelopen hebt, heb ik vaak gefietst van de zomer toen ik alternatief trainde. De temperatur gaat weer omhoog. Dus straks lekker BF lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑