Na het ontbijt nog even zitten aanhikken tegen het naar buiten gaan en de kou tegemoettreden, maar aangezien ik vast van plan ben mezelf dit jaat geen winterdip toe te staan, en het nog nog niet eens echt koud is ben ik toch maar van start gegaan. Omdat ik mijn shirt met lange mouwen niet kon vinden heb ik er een met korte mouwen aangedaan, en daaroverheen wel een windjekje. Tevens begonnen met handschoenen aan, en ’traditiegetrouw’ met blote voeten in de Puma’s. Na ongeveer een kwartier was ik heerlijk op temperatuur, en ik denk dat het met lange mouwen zelfs te warm was geweest.
Deed ik vorige week de 10km loop in stukken van 10′, vandaag ging het per kwartier, en pas de vierde keer begon mijn knie op het laatst wat te zeuren. De progressie zet duidelijk door, maar voorzichtigheid blijft geboden.
Vanavond alvast plannen wanneer ik de komende week mijn trainingen ga doen, en wat dat dan zal zijn. Ik denk dinsdagochtend voor ik naar mijn werk ga 200m intervaltraining, 10 keer, en niet te hard zoals Ton ook terecht adviseert. Donderdagmiddag dan 400-tjes, vrijdag weet ik nog niet, en zondag weer de tien km, met als het goed gaat stukken per 20′. Ik had een week of wat geleden gepland om zondag een 10 of 15 km loop in Barendrecht te doen, maar het is duidelijk dat ik daar nog niet aan toe ben. Pas als ik zonder problemen 10km in een redelijk tempo kan uitlopen ga ik weer aan een loop meedoen. Derde Kerstdagloop in Arnhem moet ik ook nog maar bezien.
Ik heb nog eens gekeken hoe mijn hardloopactiviteiten er een jaar geleden in het winterseizoen uitzagen. December 1X, januari 3X (alle keren in de eerste week), en toen pas op 15 maart weer.
Kortom, het moet moet nooit al te moeilijk zijn om dat te verbeteren. December kan in elk geval tov vorig jaar niet meer stuk!