Vorige week op dinsdag en donderdag 5 km op de baan gelopen. Daarbij was vooral het lopen op dinsdag een feestelijk genoegen. Het had net stevig geregend, en er stonden veel plassen op de baan. Het was heerlijk om bij de huidige temperaturen (net even onder de twintig graden) door die plassen te rennen. De laatste twee km begon het ook nog eens uitbundig te regenen, en ik heb er echt van genoten.

Afgelopen zondag weer eens een oude route van stal gehaald. Het is een iets aangepaste versie van een route uit mijn ‘geschoeide leven’. Er zit een lang stuk fietspad met ‘fakir-asfalt’ in, en hoewel ik daar tegenwoordig beter op kan lopen dan in mijn begintijd als BV-loper vond ik het nu een beetje veel van het goede. Vooral omdat ik nog aan het opbouwen ben na mijn voetblessure. In totaal 7 km met een mooie variatie aan ondergronden. Grotendeels stoepen, soms gladde tegels, soms oude verweerde, maar ook stukken ruw asfalt, met klinkers geplaveide straten en een aarden pad door een grasberm. In totaal 7 km, en het verliep helemaal probleemloos.

Gisteren wilde ik eigenlijk weer op de baan lopen, maar ik was te laat uit mijn werk, en ’s avonds kan ik geen gebruik maken van de atletiekbaan, dan is hij van de atletiekverenigingen. Omdat ik mijn eten eerst wilde laten zakken ging ik vrij laat lopen, zo tegen half tien, en daardoor was ik nog net voor het donker weer terug. Het geeft wel aan wat in deze periode de uiterste tijd is dat ik nog op pad kan gaan, want in het donker lopen wil ik niet. Ik zie dan niet goed genoeg wat er voor ongerief op mijn pad ligt.
A.s. donderdag wil ik wat gaan intervallen op de baan, en het zou leuk zijn als ik op vrijdag ook nog wat kilometers zou kunnen maken.