wel, of toch niet, of toch wel?

Vanmorgen stond ik rond een uur of acht op. Met mijn loopkleren in de hand naar beneden. Even wat eten, wat drinken, even naar teletekst kijken, en dan maar mijn hardloopkleren aan.
Maar ja, wel een beetje regenachtig, niet zo heel warm (dacht ik), ook een beetje pijn in mijn kop en een beetje ‘dipperig’ gevoel. Weet je wat, ik ga gewoon niet lopen.
Toch voelt het niet fijn, en even later begin ik toch weer te twijfelen. Wat later is mijn wederhelft ook op, en zij geeft me net het laatste zetje dat ik nodig heb. Loopkleren weer aan, en deze keer echt weg.
Het regent inderdaad wel wat, maar niet veel, en koud is het eigenlijk ook niet echt. Ik besluit vandaag de route van de DwarsDoorDordt-loop eindelijk maar eens te gaan verkennen. Het eerste stuk over de Noordendijk is eigenlijk al te druk, dus daar loop ik maar over het fietspad in plaats van de weg zelf. Wat verderop, als de Noordendijk niet langer geasfalteerd is maar ‘beklinkerd’ ga ik wel op straat lopen. Juist dit soort ondergronden heb ik minder ervaring mee en wil ik testen. Het valt me niet tegen. Wat verderop, langs de Kuipershaven liggen de klinkers wat ongelijk, maar er is toch nog wel aardig op te lopen. Het stukje Buiten Walevest gaat ook goed, en ook het stuk verderop, bij de Buiten Kalkhaven loopt het niet verkeerd. Het valt me wel op dat natte kinderkopjes wat aan de gladde kant zijn, dus ik zou het wel prettig vinden als het op 6 april droog is. Via de Boogjes kom ik bij het punt dat ik de route ga verlaten. Ik heb het wel zo’n beetje gezien, en ik denk dat bij gelijke of betere weersomstandigheden ik het wel aan durf. Een toptijd zit er niet in, maar als het rond de 55′ of beter wordt hoor je mij niet klagen.
Na thuiskomst stel ik via MapmyRun vast dat ik bijna 9 km gelopen heb met een tempo van net iets sneller dan 6’/km, dat viel me alles mee. Gelukkig toch gelopen.

1 reactie

  1. matthijs scaf

    Zojuist voor de grap even geprobeerd hoe die natte klinkers met hardloopschoenen zijn; ook erg glad. Verder een rustige tien gelopen om de kater van mijn griepje wat kwijt te raken, voel me alweer wat fitter, maar ook duidelijk dat ik slap ben, weinig veerkracht. De wolkenluchten maakten veel goed.
    Verder van plan om veel meer langs het kanaal te lopen en wat minder over het supergladde asfalt, hoop op die manier wat sterkere zolen te krijgen. die 55 minuten ga je zeker halen,.
    Het stukje fakirasfalt ging overigens na een paar dagen rust opvallend makkelijk. Ik sluit me verder bij je slotzin aan, gelukkig toch gelopen. die ongelijke klinkers bleken mij een tijdje geleden ook nogal mee te vallen, maar kijk eens naar de bal van je voet, is beweeglijk, onafhankelijk geveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑