Afgelopen maandag was het lekker weer. Dat was in het weekend al voorspeld, en een vrije dag leek me dan ook een prima idee. Omdat ik op zaterdag met een van onze productiedatabases aan het ‘spelen’ was geweest leek het me wel een goed idee om maandagmorgen eerst nog even naar de zaak te gaan om vast te stellen dat er weer probleemloos mee te werken was. Dus van zeven tot negen aanwezig, en daana snel naar huis.

Ik wilde eindelijk eens aan de slag met de ligusterhaag die de scheiding vormt tussen ons tuintje en de straat. Door jarenlang slecht onderhoud en door twee opdringerige laurierstruiken zag hij er slecht uit, en we hadden niet het idee dat er nog veel eer aan te behalen was. Weg dus met die haag! Gewapend met een schop begon ik aan de wortels van de uit meerdere ligusterstruiken bestaande haag te graven, en zowaar, het verwijderen ging aanmerkelijk gemakkelijker dan ik gevreesd had. Na ongeveer een uur stond ik tevreden naar het resultaat te kijken, en zag dat ik aan de rechterkant nog een struikje vergeten was. Deze gaf zich niet zo gemakkelijk gewonnen, en ik kon er ook niet zo goed bij, maar afijn, met wat heen-en-weer wrikken kwam hij al losser en losser te zitten tot hij met een krak loskwam, en tegelijkertijd, voor mijn gevoel ook met een krak: AU!! Mijn rug. Het schoot in mijn rug, zoals dat heet. Wat er dan precies in de rug schiet weet de volksmond niet vertellen, maar pijnlijk was het wel. Ik strompelde naar binnen en probeerde door voorzichtig buigen weer wat meer soepelheid te krijgen. Dat lukte eigenlijk niet echt. Vervelend was dat ik daardoor ook niet meer in staat was om naar het tuincentrum te gaan om palen en gaas te kopen, zoals eigenlijk de bedoeling was.

In de loop van de week is het per dag wel wat beter gegaan, en momenteel voel ik nog wel wat als ik langdurig zit, maar verder gaat het eigenlijk wel weer goed. Gistermiddag voorzichtig geprobeerd weer wat hard te lopen. Uiteindelijk 6 km in een rustig tempo gelopen op de atletiekbaan. Niet veel, maar ik vond het wel even genoeg.

Op het gebied van het BV hardlopen valt nog te melden dat het eigenlijk wel vrij aardig gaat. Afgelopen zondag 10 km door de wijk Sterrenbrug gelopen, en gemerkt dat de stoeptegels daar aanmerkelijk ruwer zijn dan in Stadspolders. In het kader van de verdere adaptatie van mijn voeten aan allerlei ondergronden is het dus wel een goed idee om
die route vaker te gaan lopen, liefst eens in de week. Alleen moet je dan natuurlijk niet door je rug gaan, want dan komt er niet veel van terecht.