Ik ben mijn blog wel wat ontrouw geweest de afgelopen weken. De geeft ook wel een aardig beeld van mijn hardloopactiviteiten in die periode. Afgezien van de tijd die we kamperend op Vlieland doorbrachten heb ik nauwelijks gelopen. Op Vlieland heb ik zo’n beetje om de dag lekker vroeg langs het strand gelopen. Een overzichtje hiervan zal ik op een later moment hieronder zetten, ik heb die gegevens nu niet bij me.
Het lopen langs het strand was erg leuk om te doen, en zeker zo vroeg, als er nog bijna niemand is. Bij mijn vroegste loop stond ik om tien over zes al op de duinrand, net op het moment dat de zon als het ware op de horizon lag, een heel fraai gezicht.
Mensen die mij kennen weten dat ik niet van zwemmen houd, zelfs als de mussen van het dak vallen ben ik nog niet in het water te krijgen. Deze zomer heb ik echter mijn strandloopjes steeds afgesloten met een korte duik in zee (op vrijwel heel Vlieland is naturisme toegestaan, (niet dat er veel gebruik van wordt gemaakt), dus het was een kwestie van even de sportkleding uit en plons, dat vond ik wel erg lekker!
Ik had mij van tevoren aangemeld voor de halve marathon op Vlieland, die viel precies halverwege onze vakantie daar, maar een nadere parcoursverkenning bracht aan het licht dat de schelpenpaadjes toch wel erg gemeen aan mijn voeten voelden, en nadat ik ongeveer de helft van het traject had uitgetest heb ik besloten om toch maar niet mee te doen. Jammer, maar het is dan maar zo. Ik kon mijn inschrijving gelukkig nog aan iemand op de camping overdoen die wel graag wilde maar niet ingeschreven was.

Zondag 30 augustus was de eerste ontmoeting georganiseerd van BV-lopers in Nederland. We waren nu slechts met zijn drie├źn (behalve ikzelf ook nog Marco en George). Er waren ook nog enkele mensen die wel wilden maar niet konden of geblesseerd waren. Voor het echt koud gaat worden willen we dit nog een keer herhalen, misschien is de opkomst dan wat groter. Het was in elk geval erg leuk om eens wat ervaringen uit te wisselen, en het gebied waar we liepen (de Loonse en Drunense Duinen) is erg geschikt voor BV-lopen.

Mijn plannen voor de komende tijd: de halve marathon in Haarlem, de Drechtstedenloop (ook een halve) en de Zevenheuvelenloop (15 km).
Vandaag voor het eerst weer eens een (lichte) training gedaan. Zie boven.