Zondagmiddag

Nadat ik de zondag voor het grootste deel in ledigheid had doorgebracht begon het geweten toch wat te knagen. Inderdaad, ik had de laatste dagen wat last gehad van voeten die klaagden dat ze te intensief gebruikt waren, en inderdaad, het was buiten frisser dan ik tot nu toe blootsvoets had meegemaakt, en bovendien waren de straten nat, dus nog meer kou. Maar ik wist ook uit ervaring dat ik me extra voldaan voel als ik na aanvankelijke tegenzin toch op pad ben geweest.
Dus vooruit, toch maar de tight aangetrokken, singlet en Odlo shirt met lange mouwen en windjack aan. Is dat niet een beetje veel? Misschien, maar het voelt zo koud… En inderdaad, de straat voelt fris aan de voeten, en in eerste instantie merk ik dat mijn voeten wat gevoellozer worden door de kou. Daar moet ik mee uitkijken weet ik inmiddels, want als je minder gevoel hebt ga makkelijker in de fout met de looptechniek. Daar heb ik al eens een bloedblaar aan overgehouden. Ik besluit om een nieuwe route te lopen die ik van de week op MapMyRun al heb uitgezet. Ik loop hem alleen in omgekeerde richting dan ik hem bedacht had, vooral omdat ik verwacht dat het stuk met het ruwste oppervlak dan in het begin zal zitten in plaats van op het einde als ik al moe ben. Het eerste stuk van de route ken ik al, daarna is het spannend om te ondervinden wat mijn voeten nu weer te verwerken krijgen. Deels gladde tegelpaden, maar het deel op de Oudendijk blijkt toch op sommige plekken wat aan de ruwe kant te zijn. Niet zo erg als echt ‘fakirasfalt’, maar ik ben toch wel blij als het stuk achter de rug is. De rest van de route is redelijk ‘glad’ en het is leuk om eens wat anders tegen te komen. Na ongeveer een kwartier zijn mijn voeten goed op temperatuur en merk ik dat het gevoel weer teruggekomen is. Ik heb mijn jack dan allang uitgetrokken. Dat had ik natuurlijk ook van tevoren kunnen bedenken, maar ik vind het altijd een vervelend idee als ik ergens strand (door pijntjes of ander ongerief) en het dan koud ga krijgen. Het gebeurt eigenlijk nooit, dus ik zou daar toch eens mijn conclusies uit moeten trekken.

Het is zondagmiddag, en dus kom je onderweg veel mensen tegen die hun kleine kinderen aan het uitlaten zijn, en dat vind ik altijd wel leuk. Die kinderen verbazen zich tenminste nog openlijk over wat ze zien ("hee mamma, die meneer loopt op zijn blote voeten"), en ik vind het altijd wel jammer dat ik het vervolg van de discussie niet kan horen. Wat zouden die ouders voor verklaring geven voor iets wat ze zelf waarschijnlijk nogal merkwaardig vinden?

Na ruim drie kwartier was ik weer thuis en inderdaad: de voldoening was groot. Op 17 december, ruim een week voor kerst, nog op blote voeten hardgelopen, het blijft bijzonder. De komende week gaat de temperatuur nog wat verder omlaag, maar het belooft droog te blijven, dus dat biedt voorlopig nog perspectieven.

1 reactie

  1. Bjorn Paree

    Prettige kerstdagen & een gezond en sportief 2007 !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑