Lekker op mijn gemakje ontbeten met het grootste deel van het gezin (de kleinst mogelijk minderheid lag nog te pitten nadat hij nog laat bij MacDonalds gewerkt had vannacht), en daarna mijn hardloopspullen aangetrokken, zelfde uittrusting als de vorige keer, om daarna richting Wantijdijk te vertrekken. Een van de plaatselijk AV-en heeft het afgelopen jaar hectometerpunten gemarkeerd langs de dijk, en dat is wel makkelijk bij het intervallen. De inloop was ongeveer 2200 meter, daarna een minimale tijd aan rekken en strekken besteed, en toen vertrokken voor 10X 200m met telkens 200m pause (= dribbelen). De gemiddelde tijd was zo’n 53′-54′, met als uitersten 51′ en 58′. Ik probeer de tijden te onthouden, en dat gaat een poosje goed, maar op een gegeven moment ga ik ze door mekaar gooien. En hoewel dat niet echt heel erg is zou ik toch wel eens een HSM met rondeteller willen hebben, dan hoef je tenminste alleen maar op knopjes te drukken.
Wat ik nu pas bedenk is dat ik op die dijk natuurlijk niet steeds heen en weer hoef te gaan, ik kan ook de helft van de keren de dijk volgen, en dan de andere helft weer terug. Das toch net even wat minder geestdodend.
Uiteraard de 2200 meter ook weer terug, en toen had ik bij elkaar bijna 9km gelopen. Het ging lekker, en voelde me erg voldaan.

Ik had plannen gehad om met Annebet naar de verjaardag van Jelmer te gaan, maar dat houdt hij nog te goed, want de weersverwachting vond ik niet prettig genoeg klinken. Ik had niet veel zin om overgladde wegen met mist en mogelijk ook nog sneeuw ’s avonds weer terug te rijden.

De weegschaal gaf vanmorgen aan dat ik nu weer 76kg woog, en daarmee ben ik weer op de verkeerde weg. Het doel is om a.s. zondag een kilo minder te wegen. Dat moet te bereiken zijn door 3-4 keer te lopen, alleen op mijn werk te eten wat ik van huis meebreng, en verder natuurlijk geen oliebollen, stroopwafels, chocoladerepen etc.
Ik wens mezelf veel succes.